Support, test och dokumentations ansvarig

Vi söker en support, test och dokumentationsansvarig

Är du på jakt efter ett jobb på ett växande företag där du direkt får gå in och ta ett stort ansvar och tillsammans med ambitiösa kollegor driva Exicom mot framgångar? Har du dessutom ett brinnande intresse för ekonomi och IT samt test och dokumentation och du trivs i en varierande roll där du får utveckla samarbeten både externt och internt? Då är detta en tjänst som passar dig! Sök redan idag då urval sker löpande.

Om tjänsten

Vi söker två lösningsorienterade medarbetare att ansvara och utveckla vår Support samt test och dokumentationsfunktion. Rollen är fördelad på 50% support och 50% test och dokumentation, där dessa två personer kan stötta och hjälpa varandra i arbetet.

Vi är i dagsläget i en tillväxtfas där du i din roll kommer att ha en mycket viktig roll. Du ingår i ett team med tio Konsulter och du kommer att ha en variationsrik vardag där du inom support har en rådgivande roll likväl som du hjälper kunderna med support för att optimera Exicoms egenutvecklade affärssystemet Copernicus. Internt har du hand om vår test- och dokumentations processen där du håller ihop och koordinerar våra testperioder.

Vi letar efter dig med erfarenheter från support då du kommer att arbeta med hela kedjan från inkommande supportärenden till utredning och leverans av problemlösning. Viser gärna att du även har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med testning av kodad utveckling för funktioner i system eller mjukvaruutveckling rent generellt.

Vi letar efter dig som vill bli en del av oss i ett långsiktigt perspektiv och för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter

I din supportroll kommer du att hjälpa våra kunder med att konkretisera deras problem, ge tips och råd på vägen samt själv arbeta med att hitta lösningen. Mycket av arbetet går ut på att koordinera och kommunicera internt för att hitta rätt och bra lösning åt våra kunder, samt att du själv sitter med utredning kring ärenden och handhavande, i Copernicus.

I din test- och dokumentationsroll kommer du att ha hand om våra testperioder och se till att arbetet löper på med god kvalitet och följer tidsplan.

Som Testansvarig kommer du att ansvara över upplägget för att testa igenom funktioner vid våra versionsuppgraderingar. Du kommer att ha rollen både som projektledare för att hålla ihop projekten, utgivning av version, samt att själva operativt sitta och testa funktioner i vårt system Copernicus. Likväl kommer man att vara ansvarig för dokumentation som att själv ta fram behövd dokumentation. I rollen vill vi också att man arbetar med att ta fram processtyrd testning för att effektivisera testningen tidsmässigt. Då version ges ut 2 ggr per år är detta ett projekt som rullar halvårsvis och man samarbetar ihop med både utvecklare och konsulter. Vidare vill vi gärna att man kan sätta igång arbetet med att skapa automatiserade tester. Du kommer att få arbeta med en mängd olika tester och får utveckla din kompetens inom funktionstester i Copernicus. Till en början kommer du att få en introduktion och feedback på ditt arbete för att sedan ganska så snabbt få sätta dig in i dina arbetsuppgifter och börja bygga automatiserade tester.

Rollen innebär mycket självständigt arbete, att vara lösningsorienterad och verkligen ha ett driv. I supportrollen innebär det att hitta fram till en lösning på olika ärenden och lösa kunders problem. Att vara engagerad och ansvarstagande samt ha viljan att ge kunderna den bästa serviceupplevelse de kan få.

I test- och dokumentationsrollen är det att arbeta projektbaserat och lägga plan för all testning och dokumentation vid nya versioner och driva på arbetet för att hålla tidplanen. Du testar själv tillsammans med konsulterna och du kommer att få ta mycket ansvar kring testprocessen och dess handhavande.

I din roll kommer du till exempel att:

 • Registrera inkomna ärenden i Jira
 • Prioritera och kategorisera ärenden
 • Fortlöpande återkoppling till kund
 • Besvara användarfrågor
 • Utreda handhavandefel
 • Utreda systemfel
 • Hantera kundrelation
 • Samarbete med utveckling, konsult och teknik
 • Uppdatera och distribuera generell information till kund
 • Ansvara för test- och dokumentations processen
 • Utföra tester på, samt dokumentera, funktioner i Copernicus

Tjänsten passar dig som har ett intresse för både ekonomi och IT, test och dokumentation, och söker en långsiktig tjänst där du kan vara med och utveckla din plats i företaget. Du har tidigare erfarenhet av likande arbetsuppgifter och vill lära mer inom området och om Copernicus.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har liknande erfarenhet inom dessa områden och har arbetat med Support och allt vad det innebär med funktioner och processutveckling inom system. Du är van vid att arbeta i en central roll med fokus på problemlösning och kontinuerligt förbättringsarbete.

 • Har en eftergymnasial utbildning från högskola eller universitet, med fördel med inriktning mot ekonomi och/eller IT, eller motsvarig arbetslivserfarenhet
 • Har arbetat några år i en liknande roll och därmed har förutsättningar att snabbt komma in rollen
 • Har ett stort intresse för IT-lösningar
 • Har goda kunskaper inom svenska och engelska, i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du…

 • Har grundläggande kunskaper inom redovisning, såsom begrepp, arbetssätt och processer på en ekonomiavdelning
 • Har erfarenhet av att arbeta projektbaserat

Som person är du strukturerad i ditt arbetssätt, samtidigt som du har ett lösningsorienterat, analytiskt och kreativt synsätt. Då du kommer att arbeta mycket med kunder är det av vikt att du är kommunikativ person med stort service-mindset samt ett proaktivt arbetssätt. Du kommer även i din roll att ha mycket interna kontakter. Vid högt arbetstempo har du förmågan att behålla fokus på det som är viktigast och du trivs lika mycket i kundkontakten som du gör i att hitta lösningar i system samt bygga interna kontakter. Du är van att hålla många bollar i luften och kan hantera att det kommer in ärenden löpande. Vidare har du ett stort engagemang i såväl stora som små ansvarsområden och har en god samarbetsförmåga, men klarar av att arbeta för egen motor.

Information om Exicom

Exicom Software AB grundades 1988 och är en ledande leverantör av paketerade helhetslösningar för projekt, verksamhet- och ekonomistyrning. Med deras egenutvecklade produkt Copernicus Business Suite, erbjuder Exicom Software en unik möjlighet att få ett helhetsgrepp över projekt/uppdrag- och verksamhetsprocesser genom att sammanföra planering med ekonomisk uppföljning. Vi sitter idag på Linnégatan 18 på Östermalm i Stockholm.

Känner du dig intresserad av rollen och av Exicom så kontakta Eva Pellas Löfgren, Konsultchef, på bestjobs@exicom.se. Märk mailet med ”Ansökan Support, test och dokumentation”.

KONTAKT
Svenska