IT-tekniker/konsult

Vi söker en lösningsorienterad IT-tekniker/konsult

Är du på jakt efter ett jobb på ett växande företag där du direkt får gå in och ta ett stort ansvar och tillsammans med ambitiösa kollegor driva projekt framåt? Har du dessutom ett brinnande intresse för både teknik och IT och trivs i en varierande roll där du får utveckla samarbeten både externt och internt? Då är detta en tjänst som passar dig! Sök redan idag då urval sker löpande.

Om tjänsten

Vi söker en lösningsorienterad teknikkonsult med erfarenhet som kan axla ansvar för uppdrag hos våra kunder likväl som att arbeta inom företaget. Vi är i dagsläget i en tillväxtfas där du kommer att arbeta på Exicoms centrala kontor på Östermalm som bas, samt att viss del av arbetet kommer att utföras ute hos våra kunder. Som teknisk IT konsult kommer du att ha en variationsrik vardag med en rådgivande roll och faktiskt ansvar. Vi letar efter dig som vill bli en del av oss i ett långsiktigt perspektiv och för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter

Som teknisk IT konsult kommer du vara en del i Exicoms teknikteam och delvis arbeta på egen hand ute hos våra kunder och delvis arbeta internt på vårt kontor med att utveckla och leverera moderna driftmiljöer till våra kunder. Du kommer att få jobba med bland annat Linux, IBM AIX och Microsoft. Vidare kommer du att jobba med installation och konfiguration av webbservers, applikationsservers och BPMS server samt DBA av databaser i virtuella miljöer i molnet eller dedikerade kundservrar. När du inte jobbar aktivt med förvaltning eller utveckling av driftrutiner kommer du delta i förändrings- och leveransprojekt till Exicoms kunder.

Tjänsten passar dig som har några års arbetslivserfarenhet som teknisk IT konsult och redan är specialist inom något av områden, men som också är vetgirig och tekniskt intresserad och vill fortsätta arbeta med din egen utveckling. Du får möjligheten att jobba i en spännande miljö på ett innovativt företag som arbetar med att utveckla och leverera ett modernt projektstyrningssystem till företag. Vi tror att du vill arbeta i ett mindre företag där du har möjlighet att vara en del av utvecklingen och även kunna påverka och utveckla lösningar mot Exicoms kunder.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har arbetat i en liknande roll tidigare och har erfarenhet av att arbeta med komplexa applikationer i moderna tekniska omfattande integrationer. Vi ser gärna att du även har erfarenheter cloud-miljöer, docker eller CI/CD lösningar. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta både självständigt och i team. Vi ser gärna att du

 • Har erfarenhet av installation och administration av Linux, Unix, AIX
 • Har erfarenhet och kunskap av Windows servermiljöer
 • Har erfarenhet av DBA aktiviteter och databashanterare exempel Oracle, MS SQL, MySQL, Postgres eller Progress
 • Har erfarenhet av brandväggar, nätverksstruktur, IAM, kryptering, certifikat
 • Har erfarenhet av avancerade integrationer
 • Har en relevant utbildning alternativt arbetslivserfarenhet inom området
 • Har arbetat några år i en liknande roll och därmed har förutsättningar att snabbt komma in rollen.
 • Har ett stort intresse för IT-lösningar.
 • Är noggrann och eftersträvar struktur, ordning och dokumentation
 • Har goda kunskaper inom svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du…

 • Har en eftergymnasial utbildning från högskola eller universitet, med fördel med inriktning mot ekonomi och/eller IT, eller motsvarig arbetslivserfarenhet.
 • Kan PHP, shell-script eller andra scriptspråk
 • Har erfarenhet av livcykelhantering, CI/CD,
 • Har erfarenhet av molnarkitektur och virtualisering och/eller docker
 • Har erfarenhet av Tomcat eller dylikt

Som person är du strukturerad i ditt arbetssätt, samtidigt som du har ett lösningsorienterat, analytiskt och kreativt synsätt på problem. Då du kommer att arbeta mycket med kunder, och internt med olika team i Exicom, är det av vikt att du är kommunikativ person med ett proaktivt arbetssätt. Vid högt arbetstempo har du förmågan att behålla fokus på det som är viktigast och du trivs lika mycket i kundkontakten som du gör i att hitta lösningar på våra kunders behov. Vidare har du ett stort engagemang i såväl stora som små ansvarsområden och har en god samarbetsförmåga, men klarar av att arbeta för egen motor när det krävs.

Information om Exicom

Exicom Software AB grundades 1988 och är en ledande leverantör av paketerade helhetslösningar för projekt, verksamhet- och ekonomistyrning. Med deras egenutvecklade produkt Copernicus Business Suite, erbjuder Exicom Software en unik möjlighet att få ett helhetsgrepp över projekt/uppdrag- och verksamhetsprocesser genom att sammanföra planering med ekonomisk uppföljning.

Känner du dig intresserad av rollen och av Exicom så kontakta Lars Berglöf, Teknik ansvarig, på bestjobs@exicom.se. Märk mailet med ”Ansökan IT tekniker”.

KONTAKT
Svenska