Försäljningschef

Vi söker en försäljningschef

Är du på jakt efter ett jobb på ett växande företag där du direkt får gå in och ta ett stort ansvar och tillsammans med ambitiösa kollegor driva försäljning och marknadsföring framåt? Har du dessutom ett brinnande intresse för kundvärde och kundrelationer? Då är detta en tjänst som passar dig! Sök redan idag då urval sker löpande.

Om tjänsten

Vi söker en utåtriktad, erfaren och energisk person som vill vara med och vidareutveckla försäljningsprocessen och våra tjänsteerbjudande mot marknaden. Med denna tjänst så ingår man i ledningsgruppen för företaget och ansvarar för all nyförsäljning mot den svenska och nordiska marknaden.

Exicom är inne på en spännande förändringsresa. Vi fokuserar stort på att hjälpa våra kunder att automatisera och digitalisera sina verksamheter och processer där vi bl a lanserar en ny tjänst mot marknaden. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att bygga nya relationer och kontaktvägar samt förstår vad som verkligen bygger ett värde för kunden. I denna roll så har man kontakt på CxO nivå och det är därför av vikt att man kan påvisa affärsnyttan av Exicoms erbjudande till marknaden.

Vi arbetar inom företaget mot gemensamma mål där försäljningschefens bidrag är avgörande.

Vi letar efter dig som vill bli en del av oss i ett långsiktigt perspektiv och för rätt person finns mycket goda utvecklingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter

I din roll som Försäljningschef så är man starkt delaktig i företagets affärs -och erbjudandeutveckling. Man ansvarar för att utveckla och underhålla företagets försäljningsprocess som skall leda till en stark tillväxt för företaget. Exicom har en tydlig affärsidé med mycket bra erbjudande och en stark kundbas. Utifrån detta så är arbetsuppgiften att bygga en solid pipeline och bra affärer/avslut med stöd från duktiga pre-sales resurser.

Du kommer till exempel att:

 • Ta fram en marknadsplan och marknadsföringsmaterial
 • Genomföra presentationer och företräda företaget
 • Bygga och underhålla en kvalitativ pipeline
 • Analysera och förstå beslutsprocessen hos potentiella kunder
 • Utveckla prismodell och innehåll i dagens och morgondagens erbjudande
 • Ta fram och förhandla avtal
 • Delta i företagsbeslut och ledningsgrupparbete

Tjänsten passar dig som har ett intresse för både ekonomi och IT i kombination med försäljning. Du kommer att rapportera direkt till VD. Visst resande innefattas i tjänsten.

Från start ingår inte personalansvar men det kommer att ingå inom en snar framtid.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har arbetat i en liknande roll tidigare och har erfarenhet av att arbeta med att driva och utveckla försäljning inom mjukvarubranschen, gärna inom projekt eller ekonomi.

 • Kan redovisa goda försäljningsresultat i tidigare tjänster
 • Har goda erfarenheter av B2B arbete och att arbeta målstyrt
 • Har en eftergymnasial utbildning från högskola eller universitet, med fördel med inriktning mot ekonomi och/eller IT, eller motsvarig arbetslivserfarenhet.
 • Har arbetat i en liknande roll och därmed har förutsättningar att snabbt komma in rollen.
 • Har ett stort intresse för IT-lösningar.
 • Har goda kunskaper inom svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du…

 • Har arbetat inom försäljning mot ERP och/eller Projekthanteringsmarknaden
 • Har erfarenhet av personalansvar
 • Har erfarenhet av ledningsgruppsarbete

Som person är du strukturerad i ditt arbetssätt, samtidigt som du har ett lösningsorienterat, analytiskt och kreativt synsätt på problem. Då du kommer att arbeta mycket med kunder är det av vikt att du är kommunikativ person med ett proaktivt arbetssätt. Vid högt arbetstempo har du förmågan att behålla fokus på det som är viktigast för att utverka så bra resultat som möjligt. Du trivs lika mycket i kundkontakten som att arbeta med duktiga kollegor. Vidare har du ett stort engagemang i såväl stora som små ansvarsområden och har en god samarbetsförmåga.

Information om Exicom

Exicom Software AB grundades 1988 och är en ledande leverantör av paketerade helhetslösningar för projekt, verksamhet- och ekonomistyrning. Med vår egenutvecklade produkt Copernicus Business Suite, så erbjuder Exicom Software en unik möjlighet att få ett helhetsgrepp över projekt/uppdrag- och verksamhetsprocesser genom att sammanföra planering med ekonomisk uppföljning.

Känner du dig intresserad av rollen och av Exicom så kontakta Andreas Freiman, VD, på bestjobs@exicom.se. Märk mailet med ”Ansökan Försäljningschef”.

KONTAKT
Svenska