Vi söker en Teknikkonsult

Teknikkonsult till Exicom Software del av 24SevenOffice

Är du på jakt efter att jobba på ett växande företag där du får ett stort ansvar och tillsammans med ambitiösa kollegor driva projekt framåt? Har du dessutom ett brinnande intresse för både teknik och IT och trivs i en varierande roll där du får utveckla samarbeten både externt och internt? Då är detta en tjänst som passar dig! Sök redan idag då urval sker löpande.

 

Om tjänsten

Vi söker en teknikkonsult för att hjälpa oss att leverera uppdrag kring drift och förvaltning av vår applikation till våra kunder. Du behöver ha goda kunskaper kring Linux/AIX, applikationsdrift och relationsdatabaser.
Du kommer att arbeta i vårt teknikteam med att leverera uppdrag kring applikations drift till våra större kunder. Du kommer att ha en spännande och variationsrik vardag med både en rådgivande roll och ett ansvar för drift av vår applikation i större tekniska miljöer i Linux/AIX. Vi letar efter dig som vill bli en del av oss i ett långsiktigt perspektiv och för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter

Som teknikkonsult kommer du vara en mycket viktig del i Exicoms teknikteam. Du kommer att ansvara för drift och förvaltning av databaser och applikation samt jobba tätt tillsammans med både utvecklare och tekniker för att ta hand om uppdrag hos våra större kunder. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka och genomdriva förändringar i driftmiljöer. Du kommer att arbeta med och ansvara för avancerade och moderna tekniska lösningar i lite större tekniska miljöer.

Du kommer att arbeta i en mindre organisation på ett innovativt företag som utvecklar och levererar ett modernt projektstyrningssystem till sina kunder. Vi tror att tjänsten passar dig som har lite längre erfarenhet och har arbetat med applikations drift i lite större tekniska miljöer.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har arbetat i en liknande roll tidigare och är van att arbeta både självständigt och i team.
· Har lätt för att arbeta tillsammans med andra
· Är lösningsorienterad och metodisk
· Ser strukturer och möjligheter när förbättringsbehov finns
· Har teknisk kunskap om drift och förvaltning av operativsystem Linux/AIX och Windows
· Har erfarenhet av applikationsförvaltning med relationsdatabaser samt DBA aktiviteter (Oracle, MS SQL el liknande)
· Har arbetat med ITIL eller liknande
· Har goda kunskaper inom svenska och engelska, i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du...
· Har troligen arbetat ett antal år i en liknande roll och därmed har förutsättningar att snabbt komma in rollen
· Har tidigare erfarenhet av att arbete som konsult hos kunder
· Har erfarenhet av brandväggar, nätverksstruktur, säkerhetslösningar, certifikat och kryptering
· Behärskar bash, powershell och/eller andra scriptspråk
· Har erfarenhet av molnarkitektur och virtualisering
· Har arbetat med apache/tomcat
· Har en eftergymnasial utbildning från högskola eller universitet, med fördel med inriktning mot IT eller motsvarig arbetslivserfarenhet.

Som person har du ett strukturerat arbetssätt med förmåga att analysera och hitta kreativa lösningar på problem. Då du kommer att arbeta med kunder är det av vikt att du är utåtriktad och kommunikativ som person och har lätt för att arbeta tillsammans med andra. Ibland förväntas det ett högt arbetstempo av oss och då kan du behålla ett lugn och en fokus på det som är viktigast.
                                                                                                                                   ·

 

Information om Exicom

Med vår egenutvecklade produkt Copernicus Business Suite, erbjuder Exicom Software en unik möjlighet att få ett helhetsgrepp över projekthantering genom att sammanföra planering med ekonomisk uppföljning.
Vi är i dagsläget i en ny tillväxtfas med nya ägare, 24Seven Office, en nordisk tillväxtmotor och molntjänstleverantör, som ger oss förtur till många nya kunder.

Företaget leds av personer som har en gedigen erfarenhet från utveckling, försäljning och leverans av projekt- och affärssystem. Vår personal består av en bra mix av konsulter med projektledar- och/eller ekonomibakgrund som gör att förståelsen för våra kunders specifika behov är mycket stort samt ett mycket duktigt gäng utvecklare som älskar att få nya tekniska utmaningar att ta tag i.

Den kontinuerliga utvecklingen av våra produkter sker i ett nära samarbete med våra kunder. Vi bidrar till vidareutvecklingen och förädlingen av våra kunders verksamhet med våra produkter som bas. Det är detta samarbete som leder till att produkternas standardfunktioner ständigt utvecklas för att passa våra kunders nya krav på funktionalitet och användarvänlighet.

Sök jobbet nu

Känner du dig intresserad av rollen och av Exicom så kontakta Arne Fridmar, Utvecklingschef, på bestjobs@exicom.se. Märk mailet med ”Ansökan teknikkonsult”.

KONTAKT
Svenska