Senior tekniker med inriktning på Linux

Vi söker en senior tekniker med inriktning på Linux

Är du på jakt efter ett jobb på ett växande företag där du direkt får gå in och ta ett stort ansvar och tillsammans med ambitiösa kollegor driva projekt framåt? Har du dessutom ett brinnande intresse för både teknik och IT och trivs i en varierande roll där du får utveckla samarbeten både externt och internt? Då är detta en tjänst som passar dig! Sök redan idag då urval sker löpande.

Om tjänsten

Vi söker en erfaren tekniker som kan axla ansvar för uppdrag hos våra kunder likväl som att arbeta inom företaget. Vi är i dagsläget i en tillväxtfas där du kommer att arbeta på Exicoms centrala kontor i Stockholm som bas, samt att viss del av arbetet kommer att utföras ute hos våra kunder. Hos kund kommer du ha en variationsrik vardag med en rådgivande roll och stort ansvar. Vi letar efter dig som vill bli en del av oss i ett långsiktigt perspektiv och för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter

Som tekniker kommer du vara en mycket viktig del i Exicoms teknikteam. Rollen innebär primärt att arbeta med applikationsdrift av vår programvara Copernicus. Du kommer förstärka vårt team inom Linux-området med din kunskap men arbetet kan också omfatta andra operativsystem och områden. Du kommer att arbeta med applikationsdrift av databaser, webbservers, applikationsservers, applikationskomponenter och andra kringtjänster. Du kommer att ha ett varierande arbete med applikationsdrift samt förändrings- och leveransprojekt till Exicoms kunder. Tjänsten passar dig som har lite längre arbetslivserfarenhet som tekniker eller teknisk utvecklare i Linuxmiljö och som redan är specialist inom något av områdena. Du kommer att få en stor möjlighet att driva förändringar och kommer att agera som ett viktigt bollplank såväl inom teknikteamet som inom utveckling och applikationskonsulting på Exicom.

Du får möjligheten att jobba i en spännande miljö med ett högt tempo på ett innovativt företag som arbetar med att utveckla och leverera ett modernt projektstyrningssystem till företag. Vi tror att du vill arbeta i ett mindre företag där du har möjlighet att vara en del av utvecklingen och även kunna påverka och utveckla lösningar mot Exicoms kunder.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har arbetat i en liknande roll tidigare och är van att arbeta både självständigt och tillsammans i team.

Specifika krav för tekniker:

 • Erfarenhet av applikationsdrift av databashanterare exempel Oracle, MS SQL, MySQL, Postgres eller Progress. Kunskap/erfarenhet inom Progress Open Edge/ABL är mycket meriterande
 • Erfarenhet av molnmiljöer AWS, Azure, Google Cloud.
 • Erfarenhet av webbservers (Apache och iis), applikationsservers (Tomcat och PASOE) och komponenter (Perl, ImageMagick, LDAP/AD, Shibboleth mfl)
 • Djupare kunskaper i Linux (CentOs 7/8, Redhat), AIX är meriterande
 • Erfarenheter av nätverk och brandväggar
 • Självgående och proaktivt sinne
 • Erfarenhet att arbeta i team
 • Lösningsorienterad istället för problemorienterad
 • Ser strukturer där förbättringsbehov finns
 • Erfarenhet av automatisering/programmering i scriptspråk som shell-script, Perl, PHP
 • Har erfarenhet av applikationsförvaltning i kritiska miljöer med databaser och prestandaoptimering
 • Har arbetat i ITIL eller liknande operativa strukturer dvs förvaltning av värdeströmmar
 • Van att arbeta med att upprätthålla SLA/OLA
 • Behärskar svenska språket i både skrift och tal
 • Har goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du…

 • Har tidigare erfarenhet av att drifta JMS eller BPMS lösningar
 • Har tidigare erfarenhet av kundkontakter - att ha arbetat som konsult ute hos kund är meriterande
 • Har erfarenhet av konfigurering och drift av Docker eller liknande
 • Har en eftergymnasial utbildning från högskola eller universitet, med fördel med inriktning mot IT och/eller ekonomi, eller motsvarig arbetslivserfarenhet.

Som person är du lugn och trygg med ett strukturerat arbetssätt, samtidigt som du har ett lösningsorienterat, analytiskt och kreativt synsätt på problem. Du är hjälpsam och har lätt för att samarbeta med andra och har förståelse för att du vid behov behöver hjälpa till att lösa arbetsuppgifter som inte alltid ligger inom ditt ansvarsområde. Du är en kommunikativ person som kan förklara komplexa problem på ett enkelt och pedagogiskt sätt och har lätt för att arbeta med kunder. Vid högt arbetstempo har du förmågan att behålla humöret och sätta fokus på det som är viktigast. Vidare har du ett stort engagemang i såväl stora som små ansvarsområden och har en förmåga att arbeta självständigt med dina arbetsuppgifter.

Information om Exicom

Exicom Software AB grundades 1988 och är en ledande leverantör av paketerade helhetslösningar för projekt, verksamhet- och ekonomistyrning. Med vår egenutvecklade produkt Copernicus, så erbjuder Exicom Software en unik möjlighet att få ett helhetsgrepp över projekt/uppdrag- och verksamhetsprocesser genom att sammanföra planering med ekonomisk uppföljning.

Känner du dig intresserad av rollen och av Exicom så kontakta Arne Fridmar, Teknikansvarig, på bestjobs@exicom.se. Märk mailet med ”Senior tekniker med inriktning på Linux ”.

KONTAKT
Svenska