Vad skiljer projektstyrning från projektledning?
2018-06-05
DIGITALA ASSISTENTER UNDERLÄTTAR AFFÄRSPROCESSEN
Dagens och framtidens möjligheter kring automatiserade och digitala affärsprocesser
2018-09-27
 
 

Exicom möter framtiden med nya VDn Andreas Freiman

I september 2017 fick Exicom Software AB en ny styrelseordförande i Bosse Nordlander. I maj 2018 tillträdde bolagets nya VD, Andreas Freiman, som därmed efterträdde bolagets VD sedan 20 år, Sten Petersson. Nu står bolaget redo att möta framtiden.

Exicom Software AB startade 1988 av fyra grundare, som alla har varit aktiva i bolagets verksamhet och ledning sedan dess. Under hösten 2017 tillträdde bolagets nya styrelseordförande Bosse i ett första steg i den process som bolaget har planerat för under en tid.
- Vi vill att samspelet och rollfördelningen mellan ägarna, styrelse och bolagsledningen ska bli tydligare och därmed effektivare. Nu när Andreas börjar som vår nya VD har vi fått ännu en viktig pusselbit på plats för att uppnå våra tillväxtmål, säger Bosse.

Det var Andreas’ intressanta mix av erfarenheter som fick styrelsen att välja honom. Hans stora kunskap om mjukvarubranschen, där han bland annat har ansvarat för Tietos Bank och Finans produktportfölj, gjorde honom helt rätt till rollen som Exicoms nya VD.
- Andreas har hunnit samla på sig 20 års erfarenhet av IT-branschen och management. Han har dessutom arbetat med flera olika industrier, såväl internationellt som i Sverige, vilket är en viktig mångsidighet i mötet med våra kunder, menar Bosse.

Marknaden går igenom en intensiv digitalisering, där arbetsprocesser automatiseras och effektiviseras och leveransen i allt större utsträckning sker via molnet och nya mobila gränssnitt.
- Den tekniska utvecklingen går mot en spännande generationsväxling, där nästa stora steg är att införa AI i allt fler processer och system. Här är Exicom väl positionerade då vi konsekvent arbetat med just digitaliseringen av användarens arbetsprocesser, menar Andreas. Förutom den tekniska utvecklingen, genomgår marknaden även en affärsmässig förändring. Uppdragsmarknaden växer och kunderna önskar i en allt högre grad köpa våra produkter och tjänster som en prenumerationstjänst. Detta passar vår organisation och produktportfölj alldeles utmärkt.

Andreas menar vidare att Exicom står väl rustade för denna utveckling, både den tekniska som den affärsmässiga.
- Vi har bra produkter och medarbetare med lång erfarenhet och hög kompetens. Vi kommer ta oss an framtiden och fortsätta skapa affärsvärde för våra kunder genom att metodiskt arbeta för att vidareutveckla vår produktportfölj, kund- och partner relationer. Det ska bli en mycket inspirerande resa, avslutar Andreas.

Vill du ha mer tips från Exicom Software så anmäl dig till vårt Nyhetsbrev här eller nedan.

Exicom Software AB

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Vi lämnar aldrig ut din epostadress och det är lätt att avprenumerera.

Har du frågor?

Ifall du har några frågor om våra erbjudanden eller tjänster så är du välkommen att kontakta oss. Vi gör vårt bästa för att du ska få hjälp så snabbt och effektivt som möjligt. Välkommen till Exicom – Let’s create value.


Kontakta oss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Vi lämnar aldrig ut din epostadress och det är lätt att avprenumerera.

Har du frågor?

Ifall du har några frågor om våra erbjudanden eller tjänster så är du välkommen att kontakta oss. Vi gör vårt bästa för att du ska få hjälp så snabbt och effektivt som möjligt. Välkommen till Exicom – Let’s create value.


Kontakta oss

Upptäck skillnaden.

Låt oss berätta hur Copernicus kan öka värdet i era projekt.
Personlig genomgång • Helt kostnadsfritt • Helt förutsättningslöst


KONTAKT
Svenska